Kategorier
Uncategorized

Dit nervesystem får dig til at hamstre

Har du været ude og hamstre? Og skammer du dig lidt, fordi du godt ved, at du ikke burde? 

Så har du oplevet, hvordan dit nervesystem har magt til at styre dig, selvom din hjerne ved bedre og vil noget andet. 

Det sker hele tiden både i vores privatliv og på arbejdet. Nervesystemet tager kontrollen længe før, hjernen er bevidst om, hvad der foregår. Det er en mekanisme, som er særlig magtfuld, når vi føler os utrygge eller stressede.

Vi får en stærk trang til kontrol og bliver samtidig ”dummere”, fordi musklernes spænding øges, hvilket bla. giver os tunnelsyn og nedsat hørelse i det frekvensområde, hvor stemmer ligger. Vi får med andre ord sværere ved at opfatte, hvad der foregår omkring os, men vi oplever at fungere, som vi plejer.

Heldigvis er nervesystemet plastisk. Vi kan træne det til at tåle større belastninger, før vi begynder at føle os utrygge. Det kan vi fx gøre ved ikke at følge impulsen til at hamstre og se, at der stadig er varer til alle. Eller øve os i at slippe lidt af kontrollen på andre områder i livet. De fleste af os har svært ved at afgive kontrol. Kropsterapi kan understøtte processen ved fysisk at påvirke nervesystemet, så det slapper af, og vi får vores fulde mentale kapacitet tilbage.