Kategorier
Uncategorized

Uden kontakt til kroppen mister du livets kompas

Kroppen giver os en fornemmelse af hvem vi er, hvordan vi har det og hvad vi har lyst til.

Når vi mister fornemmelsen af vores krop, mister vi samtidig evnen til at navigere i livet.

Hvad vil jeg med min karriere? Hvilken partner vil jeg dele livet med? Hvilken strategi er bedst? Hjernen fungerer simpelthen ikke uden input fra vores sanser.

Samtidig med at vi bliver desorienterede og taber evnen til at træffe beslutninger, reduceres evnen til at nyde sanselige oplevelser som mad, sex, en smuk solnedgang eller vindens berøring af huden.

Det kan ske hurtigt som følge af en traumatisk hændelse eller komme snigende som følge af en længere periode, hvor vi har ”taget os sammen” og undertrykt kroppens behov for hvile, sund mad, tryghed eller andre basale fornødenheder.

På grund af nervesystemets måde at fungere på, kan vi heller ikke skabe dybe relationer til andre mennesker uden vores kropsbevidsthed. Vi tror, at andre ser kritisk på os, at de leder efter vores fejl og har skjulte dagsordener. Vi begynder også at se kritisk på os selv og tvivle på egne evner og kompetencer.

Heldigvis er nervesystemet plastisk. Kropsterapi er en vej til at bringe kroppen tilbage online, så hjernen igen kan modtage kroppens input og udstikke en retning.