Derfor kropsterapi

Når jeg løsner kroppens spændinger, oplever du, at din krop slapper af sådan fuldstændig grundlæggende, og du bliver rolig indeni. 

ManuVision Kropsterapi er udviklet i Danmark til at afhjælpe de skavanker, vi typisk oplever som følge af de liv, vi lever i vores samfund.

Det kan være de fysiske følger af stillesiddende arbejde og sportsskader, men det er også de mentale følger af en presset hverdag med stress, tankemylder og uro i kroppen.

Når vores spændinger giver slip, forbedres blodgennemstrømningen i vævet.

Der kommer bedre iltforsyning til de områder, der før var spændte, og kroppen får lettere ved at skaffe sig af med affaldsstoffer – fx den mælkesyre som ophober sig i spændte muskler. Det giver fysisk velvære.

Kroppens spændingsmønster er direkte koblet med vores mentale tilstand og humør. Vi er ikke altid bevidste om det, men vi aflæser hurtigt andres kropssprog og får straks et klart billede af deres mentale tilstand. Allerede som børn er vi i stand til at afkode om den anden er glad, vred, ked af det og så videre.

Via kropsholdningen bliver vores sindstilstand derfor medbestemmende for vores spændingsmønster. Vi erkender vores humør, og kroppen indretter sig efter det.

Heldigvis virker det også den anden vej:

Når kroppens spændinger løsnes, slapper hjernen af, og vores humør bliver bedre. Det er den mekanisme, der giver os mental ro og overskud efter en behandling.